Burgemeesters van Aalburg, Werkendam en Woudrichem ondertekenen het manifest ‘De Kracht van Altena’

dec 15, 2018 | 0 Reacties

Het kennisevent van ‘FoodPrint naar FootPrint’ krijgt een mooi vervolg, door samen in gesprek te blijven met overheden,  ondernemers, onderwijs en maatschappelijke organisaties, is er een manifest opgesteld, dat maandag 17 december een officieel tintje krijgt.

Maandag 17 december, 16.15 uur zetten burgemeester Fons Naterop van Aalburg, Yves de Boer van Werkendam en Arie Noordergraaf van Woudrichem hun handtekening onder het manifest ‘De Kracht van Altena’. Dit gebeurt in Fort  Altena te Werkendam, tijdens hun gezamenlijke afscheidssymposium. Met de ondertekening van het manifest geven de drie burgemeesters aan dat zij de initiatieven van ondernemers in Altena, die zijn aangesloten bij het manifest, actief ondersteunen. Een exemplaar van het manifest dragen zij over aan waarnemend burgemeester Marcel  Fränzel van de nieuwe gemeente Altena met het verzoek door te gaan op de uitgezette koers. Ook de heer L.W.L. Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Internationalisering van de Provincie Noord-Brabant, en de heer R.P.  van Brouwershaven, kwartiermaker programmadirecteur Implementatie Visie LNV van het ministerie Economische Zaken, zijn aanwezig om het manifest in ontvangst te nemen.

 

Altena werpt zich op als experimentzone voor Nederland en daarbuiten

Altena heeft alles ‘in huis’ om experimenteerzone te zijn voor het sluitend maken van de kringlopen. Duurzame innovaties in de voedselsector, om daarmee tegelijkertijd de biodiversiteit te vergroten. Daarvoor slaan de bij dit manifest aangesloten partijen de handen ineen en sluiten zij de kringlopen door verbindend samen te werken, activiteiten in de keten te verbreden naar andere sectoren en kennis te delen. Met als doel de impact van klimaatverandering te keren door CO2-emissies terug te dringen, verspilling van biomassa in het gehele voedselsysteem te verminderen en door gezamenlijke innovatie Nederland als kennisland van de agrarische sector te behouden en versterken.