De AltenaBox; met streekproducten op maat en bezorgservice!

jul 7, 2020 | 0 Reacties

Johan van ’t Sant, voorzitter van de ‘Streekproducenten Puur uit Altena’ geeft aan: “Het zelf samenstellen van de streekproducten box maakt hem uniek. Zowel voor dagelijks gebruik, als cadeau.” 

Streekproducten staan al enige tijd volop in de belangstelling en terecht. Ze zijn immers van lokale bodem, duurzaam geteeld,  korte afzetlijnen en een eerlijke prijs. Eerlijk en Heerlijk. Op veel plaatsen in Nederland ontstonden de afgelopen maanden prachtige initiatieven om de lokale producten te promoten. ‘Koop lokaal’!  

Ook in Altena werd een bijzonder én vrijwel uniek initiatief geboren, de AltenaBox! Met boeren en andere streekproducenten die aangesloten zijn bij Puur uit Altena is een prachtige samenwerking ontstaan. Een uniek concept, met een webshop waarbij jij als consument helemaal zelf naar wens je boodschappenmandje kunt vullen met de lekkerste en leukste producten uit de eigen streek. Van kaas, vlees, aardappelen, eieren, ijs, zelfs boeketten en cadeaubonnenAangevuld met seizoen producten. En dat ook nog eens thuisbezorgd! 

Vanaf € 25 wordt de AltenaBoxook ook nog eens gratis thuisbezorgd binnen Altena. Voor klanten van buiten de gemeente zijn 4 ophaalpunten, verdeeld over Wijk & Aalburg, Genderen, Woudrichem en Werkendam, in onze diverse boerderij- en landgoedwinkels.  

Vooral logistiek was het een flinke uitdaging, er komt heel wat bij kijken om van ongeveer 20 producenten de producten samen te voegen in één webshop en die ook nog thuis te bezorgen. Inmiddels is een samenwerking aangegaan met Idea-X uit Almkerk die de logistiek voor haar rekening neemt. Zie het kader hieronder ‘uit jouw streek’. Dit initiatief komt voort uit het Ondernemershuis Altena. Hiermede kunnen we de AltenaBox die tot nu toe slechts op zaterdag wordt thuisbezorgd in de nabije toekomst uitbreiden naar meerdere dagen per week. Benieuwd geworden? Kijk dan snel op www.altenabox.nl en bestel! 

 Uit jouw Streek is een laagdrempelig platform voor logistiek, registratie en planning. Ontstaan vanuit de vraag naar lokale producten. De eerste lokale ondernemers zijn via een gezamenlijke webshop aangesloten (altenabox.nl). Nu beschikbaar voor alle ondernemers in Altena. Zit jij met logistieke uitdaging om jouw producten bij de consument te krijgen? Of bij het restaurant, groothandel of een andere winkel/webshop… Wij komen graag met je in contact.  

 https://uitjouwstreek.nl/home 

In het kader van ‘support your locals geeft de gemeente haar medewerkers kortingsbonnen voor de AltenaBox. Een mooi presentje voor collega’s en tegelijkertijd een stukje ondersteuning voor de streekproducenten.