De Werkgever Aan Het Stuur

aug 30, 2021 | 0 Reacties

”Corona heeft mij ontzettend veel gebracht, er is ruimte Ik nam de beslissing een kantoor te betrekken,

iemand in dienst te nemen en weer een opleiding te volgen”, vertelt Monique Otgaar.

Monique is één van de deelnemers van de training Persoonlijk leider­ schap en Besturen, die dit najaar start. Ze wil graag meer kennis vergaren voor haar rol als commissaris bij het Koesterkwartier in Veen. Naast dit commissariaat is Monique al ruim tien jaar ondernemer. Ze is eigenaar van Yokoso HR BV. Yokoso betekent ‘welkom’ in het Japans. Ze helpt organisaties en particulieren met loopbaanvraagstukken en trajecten van werk naar werk. Ook mensen die even niet goed in hun vel zitten kunnen bij Yokoso HR terecht. Monique begon in 2010 als loopbaanadviseur en vitaliteitscoach voor spraakmakende bedrijven. Sinds 2021 vormt ze een team met Olivia Kooi man. Zij rondde vorig jaar haar studie tot mediaredacteur aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam af. H et nieuwe kantoor in de Beatrixhaven is hun uitvalsbasis.

Vrouw & Altena: Op Linkedln valt de rol als Longevity coach (vitaliteit en loopbaan) mij op. Het is een hele mond vol. Wat kunnen jullie vertellen over dit vakgebied?

Monique: “Wij geven mensen inzicht in henzelf en zoeken samen naar de juiste balans in werk en privé. Daar maken voeding. bewegen. leren en het sociaal aspect een essentieel onderdeel van uit. We zorgen ervoor  dat  in-  en  ontspanning   in  een  natuurlijke  ritme  komen. We ontdekken samen wat bij jou past, waardoor je weer plezier krijgt in je werk en je leven. Dat staat centraal bij ons. Het is ons doel dat je weer levenskracht krijgt, met als gevolg dat jouw werk niet meer aanvoelt als werk.

Het is belangrijk te blijven ontwikkelen om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen waar de arbeidsmarkt op dat moment naar vraagt. Wij leveren geen standaardtrajecten, maar maatwerk dat op de persoon wordt afgestemd. Daarnaast bieden wij diverse workshops en werken we aan jouw talenten en competenties. Zo maken we met jouw loopbaan de vertaalslag naar de arbeidsmarkt van de 21e eeuw. Daar ligt onze kracht. In de toekomst zie ik ons ook een ‘loopbaanloket’ runnen, waarbij we na een intakegesprek een vertaalslag naar de arbeidsmarkt maken.”

 

Vrouw & Altena: Wat kunnen jullie voor werkgevers betekenen? Monique: “Naast loopbaancoaching, helpen we organisaties met het opzetten van vitaliteitsbeleid. We breng en het energie- en vitaliteitsni­veau van werknemers of organisaties in kaart en maken een gedegen plan van aanpak om de vitaliteit te verbeteren. Daarnaast zijn wij al jarenlang partner voor werkgevers als het gaat om de Werkloos­heidswet (ONW). Alle overheids- en onderwijswerkgevers (O&O). waterschap en energiebedrijven (WENB) zijn verplicht eigenrisico­ drager voor de Werkloosheidswet r,NW). Zij zijn ook verantwoordelijk voor de re-integratie van werkloze ex-werknemers. Wij zijn partner van deze werkgevers en leveren maatwerk, afgestemd op specifieke wensen. ‘De werkgever aan het stuur’ is bij ons het uitgangspunt. De veranderende arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen vragen om anders denken en anders doen. Dus heb je te maken met ontslag en wil je het goed regelen voor je ex-werknemer? Onze deur staat open. Kom even langs op kantoor of neem contact op via info@yokosohr.nl.”

 

Meer informatie over de training Persoon lijk leiderschap en Besturen staat op: https://altenavrouweninbesturen.nl/persoonlijk-leiderschap/