Door de coronamaatregelen is Pontje Steur het hele seizoen uit de vaart

mei 23, 2020 | 0 Reacties

Deze zomer vaart Pontje Steur niet en kunnen wandelaars en fietsers helaas niet gebruikmaken van het pontje. De RIVM maatregelen om de coronacrisis in te dammen, waaronder het houden van de anderhalve meter afstand, kan op het pontje niet worden nagekomen. De gezondheid van de vrijwillige pontschippers en de bezoekers komt daarmee in gevaar.

Pontje Steur vaart normaal gesproken van april tot september in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike. Het pontje brengt fietsers en voetgangers naar de overkant van het Steurgat. De vrijwillige pontschippers geven informatie over de Biesbosch en alles wat er in de nabije omgeving te zien en te doen is. Wandelaars en fietsers kunnen dan luisteren naar de mooie verhalen van de schippers en genieten van de overtocht waarop de Biesbosch zich op z’n mooist laat zien. De hoop is er dat Pontje Steur volgend jaar wel weer mogelijk maakt.

Meer informatie over Pontje Steur is te vinden op verschillende websites, zoals www.gemeentealtena.nl, www.vvv-altenabiesbosch.nl en www.voetveren.nl. De VVV Altena Biesbosch in de regio geeft u graag nadere informatie.

 

Meer nieuws

Altena Vrouwen in Besturen

Altena Vrouwen in Besturen

Het aandeel vrouwen in topfuncties in Nederlandse bedrijven neemt toe. Maar het wettelijke streefcijfer van 30% vrouwen aan de top, dat verankerd is in de Wet Bestuur...

Lees meer