Een vliegende start voor Behind the Business

dec 19, 2020 | 0 Reacties

Wat is jouw keuze jou waard? Elke ondernemer investeert, behalve in zichzelf.

Herkenbaar? Ben jij als ondernemer altijd druk met ‘de zaak’, maar niet met jezelf? Zou je soms liever een andere keuze willen maken, je energieker willen voelen en meer balans ervaren?
Sven van Ingen en Jan van Beek maakten in oktober een vliegende start met Behind the Business, waarin zij samen met ondernemers op zoek gaan naar de mens achter de onderneming.

De heren spreken uit eigen ervaring; Jan van Beek liep hier een jaar geleden ook tegenaan. Als projectleider in de bouw vond hij zijn functie ‘best prima’, maar haalde hij meer energie uit zijn bijbaan als personal trainer. Toen vorig jaar zijn dochtertje Jasmijn overleed en het leven van hem én zijn vrouw helemaal op zijn kop stond, besloot hij om het roer om te gooien. ‘Je weet al even dat de dingen die je doet in je zakelijke leven niet helemaal bij je passen en dat je liever een andere keuze wil maken, maar op de één of andere manier deed ik dat niet. Toen Jasmijn overleed was dat voor mij de trigger om die keuze wél te maken. Ik besefte dat het leven al kort genoeg was en dat nu het moment daar was om mijn hart te volgen. Beeksports werd gestart en op dit moment begeleiden we een groot aantal mensen om weer fit te worden én te blijven. Want daar ligt vaak de uitdaging.’

In de periode dat Jan stond voor het maken van deze beslissing, kwam hij in contact met Sven.
Opgeleid in Social Work met een minor Verslavingskunde. Ook Sven besloot om zijn comfortabele baan in dit vakgebied op te geven en voor zichzelf te starten als Ondernemerscoach. ‘Ook ik merkte dat ik niet de verdieping haalde uit het werk wat ik deed en ging op zoek naar een alternatief. Al snel kwam ik tot de conclusie dat voor mezelf starten als coach het beste idee was. Ik coach nu ondernemers op hun persoonlijke doelstellingen op locatie. In een veilige en vertrouwde omgeving halen we het beste resultaat naar boven. Ik zie ondernemers weer uit hun hoofd komen.’

Naast het coachen is Sven een ferfent sporter. Hij voetbalt bij Kozakken Boys en is met regelmaat in een crossfitbox te vinden. ‘Door corona sport ik alleen maar meer en zo ontstond ook het idee voor Behind the Business. Vanuit onze eigen ervaring merkten we de behoefte aan fit zijn en het creëren van ruimte in je hoofd. Alleen dan kun je vooruit kijken en groeien in je ondernemerschap’.

Wat is jullie doelstelling?
Zoveel mogelijk ondernemers in beweging krijgen. Je werkt om te leven. Bij ondernemers is dat vaak andersom. Ze lopen vast op het missen van balans tussen werk en prive. Wij creëren een omgeving met gelijkgestemden. Waarin je elkaar kunt vertrouwen, feedback geeft en ontvangt én daardoor rust en overzicht krijgt.

Hoe gaat het programma in zijn werk?
‘We werken, 10 weken lang, vanuit de basis. We starten met bewegen en geven advies over gezond eten. We komen elke woensdag twee uur bij elkaar. In deze uren zit een stuk fysieke training en coaching. In de training laten we ondernemers tot het uiterste gaan om te zien tot hoe ver je als ondernemer gaat. Wanneer ga jij over je grens heen? Gevoelens die je normaal niet zo snel ervaart komen nu naar boven. Het zet je aan tot nadenken. Dat geeft weer een mooi bruggetje richting de coaching.
Binnen de coaching gaan we aan de slag met thema’s. Je krijgt dan echt een spiegel voorgehouden. Niet alleen door eigen inzichten, maar ook door de groep’, zo vertelt Jan.Sven vult aan, ‘We merken in onze eerste groep, die op 7 oktober is gestart, dat gesprekken al snel naar een verdiepend niveau gaan. Ondernemers vertrouwen elkaar steeds meer. Worden zekerder van zichzelf, krijgen focus en het energieniveau gaat omhoog. Je komt uit je hoofd, je bent echt thuis en krijgt nieuwe inzichten. Mooi om te zien dat dit gebeurt’.

Waarom werkt het tussen jullie?
‘Eigenlijk zijn we best wel verschillend’, zegt Sven. ‘Jan is erg gestructureerd en ik ben wat meer van de creatieve ideeën. Maar door onze goede band vertrouwen we elkaar, zijn we eerlijk en kunnen we toch onze eigen dingen blijven doen. Afspraak is afspraak; dat vinden we beiden erg belangrijk en dat moet ook wel als je samen een onderneming runt’.

In januari staat er een nieuwe kick-off gepland, vind je het interessant om eens te kijken of jij uit je hoofd kunt komen door een combinatie van sporten en coaching?
Stuur dan een e-mail naar contact@motivatedbysven.nl of contact@beeksports.nl.

Jan en zijn vrouw hebben na het overlijden van hun dochter Jasmijn, Stichting Jasmijn opgericht. Tijdens hun verblijf in het Prinses Maxima Ziekenhuis merkten zij dat het heel fijn was om de dag van zich af te schrijven in een dagboek. Met het ingezamelde geld via de stichting, laten zij dagboeken maken voor ouders die hetzelfde meemaken als zij. De dagboeken worden kosteloos ter beschikking gesteld aan ouders, waarvan het kind is opgenomen in het Prinses Maxima Ziekenhuis.