Mezenkasten BsOudendijk tegen eikenprocessierups opgehangen

mrt 24, 2020 | 0 Reacties

Groep 7/8 van BSOudendijk heeft voor de scholen dicht gingen een hele dag gewerkt aan het maken van mezenkasten. Er werd gezaagd, getimmerd en versierd. Vandaag werden ze opgehangen door Natuurinclusief Altena in het eerste Steegje in Oudendijk.

In de zomer van 2019 zorgde de eikenprocessierups in het hele land voor veel overlast. Natuurinclusief Altena (werkgroep Altenatuur) heeft daarom in Sleeuwijk onder andere veel nestkasten opgehangen. Dit is een proef om te kijken of het bestrijden van de eikenprocessierups met vogels effectief is.

Oudendijk eikenprocessierupsvrij in 2020?
In het OVO werd tijdens een van de bijeenkomsten van de gemeente geopperd dit ook in Oudendijk te proberen. Carien van Till, directeur van de basisschool en lid werkgroep Wonen&Voorzieningen was meteen enthousiast. Een leuk project voor school! En dat was het. Nu is het wachten op de mezen, hopelijk houden ze van lekker veel rupsen.

 

Meer nieuws

Altena Vrouwen in Besturen

Altena Vrouwen in Besturen

Het aandeel vrouwen in topfuncties in Nederlandse bedrijven neemt toe. Maar het wettelijke streefcijfer van 30% vrouwen aan de top, dat verankerd is in de Wet Bestuur...

Lees meer