Nieuws


Dick en Bernike van Mersbergen Van boer tot ontwikkelingswerker

Dick en Bernike van Mersbergen Van boer tot ontwikkelingswerker

Dick en Bernike van Mersbergen uit Genderen hebben hun droom waargemaakt. Ze verkochten bijna tien jaar geleden hun boerenbedrijf in Drongelen en richtten Stichting Make The Difference op om ontwikkelingswerk in Afrika te kunnen doen. Naar eigen zeggen een makkelijke keuze waarover ze al jaren hadden nagedacht. In december 2009 stopten ze ermee en begin januari zaten ze al in Afrika voor hun eerste project.


Het geitenijs van Lekker Gemekker uit Andel bestormt Nederland

Het geitenijs van Lekker Gemekker uit Andel bestormt Nederland

In de polder bij Andel ligt een geitenboerderij die onlangs bij de laatste tien genomineerden is geëindigd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het jaar 2018. Een prestatie waar Johan en Elli van ’t Sant terecht trots op zijn. In amper vijf jaar tijd vond hun zelf geproduceerde geitenijs onder de naam Lekker Gemekker zijn weg door heel Nederland. Studenten van de HAS Hogeschool in



Van FoodPrint naar FootPrint

Daar zaten ze, achter de tafel op het podium: zeven succesvolle ondernemers uit de regio, die beteuterd op hun neus keken. Er werd wat met de voeten geschuifeld, de schouders werden opgehaald. Moderator Harm Edens had net quasi-wanhopig de handen in de lucht gegooid en uitgeroepen ‘jullie zijn hier hartstikke goed bezig! Waarom weet de wereld dat niet?!’  Tijdens ‘Van FoodPrint naar FootPrint’ – een kennisevent, georganiseerd door Rabobank Altena ,


‘Van Foodprint naar Footprint’: Samenwerken voor een duurzaam Altena

‘Van Foodprint naar Footprint’: Samenwerken voor een duurzaam Altena

Daar zaten ze, achter de tafel op het podium: zeven succesvolle ondernemers uit de regio, die beteuterd op hun neus keken. Er werd wat met de voeten geschuifeld, de schouders werden opgehaald. Moderator Harm Edens had net quasi-wanhopig de handen in de lucht gegooid en uitgeroepen “jullie zijn hier hartstikke goed bezig! Waarom weet de wereld dat niet?!” Tijdens ‘Van FoodPrint naar FootPrint’ – een


Wereldspeler De Heus: ‘Samen voor resultaat van onze klanten en voor de samenleving’

Wereldspeler De Heus: ‘Samen voor resultaat van onze klanten en voor de samenleving’

De Heus voeders uit Andel zijn aanstaande vrijdag tafelgast bij ‘Van Foodprint naar Footprint’. “Onze missie is de continuïteit van De Heus als familiebedrijf te waarborgen en wereldwijde groei te realiseren in de diervoederindustrie, in overeenstemming met onze visie, waarden en cultuur om op deze manier de ontwikkeling en vooruitgang van de landbouw te stimuleren in alle markten waar we actief zijn. De agrarische activiteiten


‘Mr Duurzaam’ Harm Edens avondvoorzitter kennisevent van FoodPrint naar FootPrint

‘Mr Duurzaam’ Harm Edens avondvoorzitter kennisevent van FoodPrint naar FootPrint

Ken je Harm Edens? Hij is presentator van het TV-programma Dit was het nieuws en staat ook bekend als ‘Mister Duurzaam’. Sinds kort is hij in het nieuwe programma The Green Quest van BNR Nieuwsradio ook op zoek naar de duurzame doeners van BV Nederland. Hij is de ‘perfecte match’ voor ons Foodprint-event, vonden wij. Dat betekent dat jij hem kan ontmoeten! Hij is namelijk


Bakker Gerard Hardeman en natuurarts Trudy Vlot over hun samenwerking 

Bakker Gerard Hardeman en natuurarts Trudy Vlot over hun samenwerking 

 Het is niet vreemd dat Gerard Hardeman van bakkerij Gerard en Suus uit Wijk en Aalburg en natuurarts Trudy Vlot uit Genderen elkaar gevonden hebben. Ze delen een missie: de wereld vertellen dat balans in je voedsel ook balans in je lichaam betekent. Hun boodschap dragen ze met verve uit tijdens de lezingen die ze onder de noemer De Bakker en de Dokter door het hele land houden. Het geheim van deze succesvolle ondernemers


Page 10 of 21« First...89101112...20...Last »