Pixelfarming is op Campus Almkerk volop in ontwikkeling en beweging

jul 7, 2020 | 0 Reacties

Dat ‘Pixelfarming’ een mogelijkheid biedt om de landbouwtransitie vorm te geven en een positieve sociale impact op onze maatschappij heeft, is ook andere anderen inmiddels opgevallen. 

Het automatiseren van de landbouw voor een duurzaam en economisch rendabel agrarisch bedrijf heeft in korte tijd grote stappen gemaakt. De samenwerking tussen de bedrijven die hieraan ten grondslag ligt heeft geresulteerd in de oprichting van Pixelfarming Robotics BV. Dit ontwikkelbedrijf zal zich gaan storten op de verdere ontwikkeling en uitrol van de voor Pixelfarming ontwikkelde hardware, software en bijbehorende diensten.  

Agrariërs als Arjen van Buuren van Landgoed Velhorst en boer Henk van Bijzonder Brabant zijn inmiddels ook betrokken bij de ontwikkeling van Pixelfarming.  

 

Het multidisciplinair verbinden van ‘jong’ en ‘oud’ speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen op Campus Almkerk. Het onderwijs is dan ook nauw met ons betrokken, zowel het basis als het voortgezet onderwijs uit de regio. Nationaal is Wageningen Universiteit een onderzoek naar Pixelfarming gestart en gebruikt hiervoor ook het terrein van Landgoed Velhorst.  

Op 18 juli wordt een hacketon georganiseerd voor Hogeschool leerlingen om samen ‘spelenderwijs’ kennis op te doen en ervaring uit te wisselen. Een positief beproefde methode om ontwikkeling te stimuleren. 

 

Rem Koolhaas, Samir Bantal en Arend Koekkoek op de Campus in Almkerk  

Pixelfarming als inspiratie in het Guggenheim en onderwijsinstellingen 

Rem Koolhaas heeft Pixelfarming genoemd in zijn expositie in het Guggenheim museum als een gamechanger voor de relatie tussen het buitengebied en de stad. https://www.guggenheim.org/exhibition/countryside  

Daarnaast is de gemeente Alpen a/d Rijn samen met ons op zoek naar een agrariër die in deze omgeving met Pixelfarming de stad wil voeden. Een kans om samen met de ondernemers uit de stad gezond voedsel bij de inwoners te brengen en de voedseltransitie aan de jeugd te presenteren.  

Het multidisciplinair verbinden van ‘jong’ en ‘oud’ speelt een belangrijke rol bij de ontwikkelingen op Campus Almkerk. Het onderwijs is dan ook nauw met ons betrokken, zowel het basis als het voortgezet onderwijs uit de regio.
Nationaal is Wageningen Universiteit een onderzoek naar Pixelfarming gestart en gebruikt hiervoor ook het terrein van Landgoed Velhorst. 
Op 18 juli wordt een hacketon georganiseerd voor Hogeschool leerlingen om samen ‘spelenderwijs’ kennis op te doen en ervaring uit te wisselen. Een positief beproefde methode om ontwikkeling te stimuleren.  

Info in de media over pixelfarming: