Tijdens de wereldhavendagen opent Floating Farm haar bezoekerscentrum.

aug 23, 2017 | 0 Reacties

De Floating Farm is een initiatief om een zeer innovatief drijvend melkveebedrijf te realiseren in de Merwe4Haven van Rotterdam.
De achtergronden van het project, de innovaties en het bouwproces en de -planning worden in het tijdelijke onderkomen uitgelicht. Niet alleen Rotterdammers maar vanuit de hele wereld wordt het project gevolgd en worden er vragen gesteld. Om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden meer over het project te weten te komen en de bouw straks daadwerkelijk te kunnen volgen, komt er een tijdelijk bezoekerscentrum.
Maak kennis met de Floating Farm.
“Er is geen betere datum om onze deuren te openen dan tijdens de wereldhavendagen” zegt een van de initiatiefnemers Peter van Wingerden. We gaan er een beetje een feestje van maken omdat we blij zijn dat we nu daadwerkelijk met de bouw gaan starten.
In oktober zullen de betonnen drijflichamen ter plekke arriveren. Daarop wordt dan verder gebouwd. Wie een kijkje komt nemen kan zien hoe de eerste drijvende melkveeboerderij er straks uit komt te zien. Het havengebied gebied zal worden getransformeerd naar een levendige zone waar vers voedsel op transparante wijze wordt geproduceerd. Er wordt geëxperimenteerd en educatie gaat een belangrijke rol spelen. De Floating Farm neemt de huidige voedselproductie onder de loep en realiseert een andere aanpak. Reden hiervoor is dat onze planeet onder hoge druk staat. Klimatologische veranderingen, snel groeiende wereldbevolking, urbanisatie en milieuvraagstukken vragen om transitie.
Uitgangspunten van het project zijn dierenwelzijn, duurzaamheid, economisch rendabel, educatief, dichtbij de consument. De Floating Farm is een game changer in de agrosector. De uitdaging is om zoveel mogelijk circulair en zelfvoorzienend te zijn. Door het toepassen van de nieuwste technologie wordt het boerenbedrijf aantrekkelijk gemaakt voor de jeugd. De Merwe4haven is gekozen omdat deze haven in transitie is. Hierin past een nieuwe functie, dagelijks vers, gezond voedsel produceren voor de Rotterdammers.
Maak je eigen verse kruiden boter en ontmoet Boer Albert.
Kinderen kunnen 1,2 en 3 september voor € 1,50  hun eigen verse kruidenboter maken. Helaas zijn er nog geen koeien maar Boer Albert is er wel; hij weet alles van koeien en kan er fantastisch over vertellen.  Natuurlijk mag je met hem op de foto maar je kunt ook kiezen voor de levensgrote stropoppen die zijn omgetoverd tot boer en boerin.
·      Wanneer:  1,2 en 3 september tussen 10.00 en 18.00 uur
·      Waar: Merwe4Haven (kruising Gustoweg en Marconistraat)
·      Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is
·      Voor kinderen: maak je eigen verse kruidenboter € 1,50 pp

Email:                info@floatingfarm.nl
Facebook:          Floating Farm Rotterdam
Website            www.floatingfarm.nl

 

Heb je het artikel over de floating farms al gelezen ? Bekijk het artikel hier:

Floating farms in steden

Meer nieuws

Altena Vrouwen in Besturen

Altena Vrouwen in Besturen

Het aandeel vrouwen in topfuncties in Nederlandse bedrijven neemt toe. Maar het wettelijke streefcijfer van 30% vrouwen aan de top, dat verankerd is in de Wet Bestuur...

Lees meer