Vrijwilligers gezocht voor Woerkumer- & Altena Bier

Vrijwilligers zijn de basis voor Woerkumer- & Altena Bier!

Woerkumer- en Altenabier draaien voor 100% op vrijwilligers en als bestuur zijn we er dan ook echt trots dat er steeds meer vrijwilligers bereid zijn om hand- en spandiensten voor de stichting te doen… En met succes: want dankzij jullie waren we in 2019 op tal van evenementen aanwezig, werden er maandelijks een bierwandeling/proeverij in de Vesting gehouden en hebben we voor het eerst sinds eeuwen bier met echte hop uit Altena kunnen brouwen. Verder zijn er in 2019 meer verkooppunten gekomen. De omzetten van het Woerkumer Bier en van het – eind 2018 gelanceerde – Altena Bier zijn dan ook gestegen. We gaan er alles aan doen om die groei vast te houden. Want met meer omzet komt onze droom: een zorgbrouwerij op Kraaiveld, steeds dichterbij. In deze mailing praten we jullie bij over een aantal ontwikkelingen en bijzondere activiteiten.

Met zorg bezorgen
Zo hopen we komende maand weer een belangrijke stap te zetten. Met zorgaanbieder ’s Heeren Loo’ is afgesproken dat we samen – vanaf Landgoed Kraaiveld – de distributie van ons bier gaan verzorgen. Hiervoor zoeken we nog 1 of 2 vrijwilligers (in bezit van een een rijbewijs) die op een donderdag of vrijdag samen met een bewoner van woon/werkboerderij het bier willen gaan rond brengen in de bus van ’s Heeren Loo. Heb je tijd en interesse? Reageer dan even per e-mail of app.

Trouwens zodra het leasecontract van de huidige bus afloopt, gaat ’s Heeren Loo proberen een contract voor een electrische bus te krijgen. Past helemaal binnen de filosofie achter Kraaiveld. Er komt een publieke oplaadpaal … pal voor de deur op Kraaiveld, waarvan het dak inmiddels vol ligt met zonnepanelen.

Naast bier zal de bus ook biologische producten van de plukmoestuin ‘Akkers van Altena’ meenemen. Logies toch? Want als we toch aan het bezorgen zijn…