Business Meets Sports

aug 20, 2014 | 0 Reacties

ondernemende vrouw

Er zijn veel raakvlakken tussen ondernemers en topsporters. Dat ontdekten 20 ondernemende vrouwen uit Altena en 7 jonge topsporters tijdens de zeer interactieve workshop ‘Ondernemen = Topsport & Topsport = Ondernemen’ in Altena Kennispunt. De workshop werd 31 mei 2014 tijdens de Rabobank Marianne Vos Classic gegeven door Business Meets Sports en het centrale thema was: ‘Personal Branding.

Eén topsportster vormde samen met twee vrouwelijke onderneemsters een team. Enerzijds begeleidden de ondernemers deze middag de topsporter in business gericht denken. Anderzijds ervaarde de enthousiaste groep vrouwen hoe het veeleisende leven van een topsporter eruit ziet.

Schermafbeelding 2014-06-03 om 09.51.14

De teamscaptains waren:

  • Lizzy Koeton (1987) – Hockey
  • Anne van Andel (1990) – Snelwandelen
  • Yara Kastelijn (1997) – Veldrijden/wielrennen
  • Marije van Huigenbosch – Bobsleeën
  • Carola Minkels (1998) – Acrogym
  • Mirjam van Straalen (1989) – Skeleton
  • Sanne Vos (1996) – Dressuur

Ieder team ging met 4 opdrachten rondom het thema aan de slag. Dat er echte ondernemers aanwezig waren, bleek wel aan de tweets die tijdens de workshop onine verschenen. Bobsleester Marije van Huigenbosch ging direct op zoek naar nieuwe sponsoren. Want trainen in een land zonder bergen en weinig sneeuw, is niet altijd makkelijk.

Schermafbeelding 2014-06-03 om 10.07.55Uiteindelijk werden de uitkomsten gepresenteerd aan een vakkundige jury – Pim Bouman (Wethouder gemeente Aalburg) en Marcelle Hendrickx (Wethouder gemeente Tilburg) – tijdens een elevator pitch. Iedere topsportster kreeg 3 minuten om de jury te overtuigen van haar Personal Brand. De 7 sportsters moesten de jury verrassen met een originele binnenkomer, overtuigen van hun kwaliteiten en toekomstplannen en afsluiten met een verzoek hoe de jury of de rest van de zaal kon helpen bij het realiseren van de gemaakte plannen. De teams haalde letterlijk alles uit de kast: van beginpose bij een acrogym wedstrijd tot een hockey-outfit.

 

Schermafbeelding 2014-06-03 om 10.03.47

Skeletonster Mirjam kwam binnen met haar 30 kilo wegende slee en een goede presentie en won de derde prijs: een workshop persbericht schrijven van Marianne Sijberden. Sanne Vos presenteerde haar ‘datingsite’ Don Juan voor de perfecte match tussen ruiter en paard en mocht de tweede prijs -innovatie workshop van Petra Buijs-  in ontvangst nemen. Marije van Huigenbosch kreeg reacties op haar Tweets. Haar ondernemerschap werd gewaardeerd en beloond met de eerste prijs: een workshop trendwatching door Jorus Everaerd.