Kwetters koopt een leghennenbedrijf in Duitsland

okt 30, 2019 | 0 Reacties

John Kwetters, Piet de Gooijer, Jan van Esch en de medewerkers van het leghennenbedrijf in Wandersleben, worden officieel welkom geheten door de burgemeester van Drei Gleichen.

Eierhandel Kwetters heeft in het midden van Duitsland een tweede leghennenbedrijf gekocht. Het leghennenbedrijf in Wandersleben, gemeente Drie Gleichen in de deelstaat Thüringen, biedt plaats aan een kleine 550.000 leghennen, waarvan een groot gedeelte vrije uitloophennen is. “De koop van dit leghennenbedrijf past in de strategie van de Brabantse eiersorteerder om haar positie in Duitsland te verstevigen”, zegt directeur John Kwetters. “Duitse afnemers vragen vooral in Duitsland geproduceerde eieren. Die kunnen wij nu leveren. De afzet van Nederlandse eieren kan meeliften met die van onze Duitse eieren.” Hij ziet vooral mogelijkheden om vanuit de productielocatie in Thüringen afzet te realiseren in het zuiden van Duitsland.

Het leghennenbedrijf wordt per 1 januari 2020 overgedragen aan Kwetters en gaat dan verder onder de naam Thüringer 3Burgen-Ei. Directeur Kwetters ziet mogelijkheden om een deel van het bedrijf om te zetten naar biologisch.

Eierhandel Kwetters kocht in 2007 een productielocatie in Duitsland, in Wackersleben in de deelstaat Saksen-Anhalt. Het betrof een in het voorjaar van 2007 nieuw in gebruik genomen pakstation en een pluimveebedrijf met 300.000 scharrelhennen. Deze overname bood Kwetters de mogelijkheid om lokaal geproduceerde en Nederlandse eieren af te zetten in de regio, met grote steden als Hannover, Berlijn en Leipzig op 1,5 uur rijden. Kwetters heeft deze productielocatie nog steeds, maar heeft het pakstation verplaatst naar Langenweddingen in dezelfde deelstaat.