Stichting CHIEF vanaf september een feit

okt 30, 2019 | 0 Reacties

Het bestuur bestaat uit: Henk Schouten (CEO Schouten Europe B.V.), Timo Hoogeboom (CEO Hak B.V.) en Henk Gerbers (provincie Noord Brabant).

“Belang overstijgend samenwerken, innoveren,  gedragsverandering en nieuwe verbindingen realiseren tussen ketenspelers is nodig om Nederland meer plantaardig te laten eten.” Citaat: Henk Schouten

Educatie is één van de pijlers van CHIEF.

“Zonder kennis geen gedragsverandering”

Hiervoor is CHIEF in gesprek met deskundige organisaties op dit gebied  waaronder o.a. GGD, Jong leren eten, Louis Bolk, Proveg, HAS, WUR, Voedsel1000, het onderwijs enz. Met de uitdaging om een uitgekiend leerzaam en haalbaar programma samen te stellen, waar smaak, lokaal en  beleving centraal staan.

 

Studenten van de HAS uit Den Bosch hebben een verrassend recept gemaakt van lokaal geteelde- en geproduceerde producten.

Studenten van de HAS hebben in opdracht van CHIEF een workshop voor groep 8 van de basisschool ontwikkeld. De workshop bevat vier lessen die samen een educatief geheel vormen. De leerlingen gaan luisteren naar informatie, maar gaan na elk onderdeel zelf aan de slag met een praktisch deel dat  hierop aansluit. Tot slot gaan zij aan de slag in de keuken en mogen ze de pluktuin in om in het klein de teelt te beleven, zien en voelen.