Omefa, AFP en Oerlemans trotse winnaars Rethink Awards 2019

jul 1, 2019 | 0 Reacties

De NRK heeft tijdens de Avond van de Maakindustrie de winnaars van de Rethink Awards Duurzame Producten 2019 bekendgemaakt. Oerlemans Packaging met Bag2Bag mocht de award in de categorie Ketensamenwerking in ontvangst nemen.

De Rethink Awards worden jaarlijks toegekend aan plastic- en rubberproducten die het beste voldoen aan de eisen van duurzaamheid. De jury herkent in de inzendingen enkele belangrijke trends, gericht op het verbeteren van de maatschappelijke waarde van producten en het oplossen van knelpunten. De focus van bedrijven is duidelijk gericht op de inzet van recyclaat of biobased grondstoffen, het herontwerpen van producten zodat ze beter recyclebaar zijn en ketensamenwerking. De inzendingen zijn getoetst op basis van vijf criteria: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Reuse (hergebruik product) en Recycle (inzameling en recycling).

Categorie Ketensamenwerking – Bag2Bag van Oerlemans Packaging
De Rethink award voor Bag2Bag staat volgens de jury symbool voor de manier waarop Oerlemans Packaging op strategische wijze bezig is met de verduurzamingsagenda. Het bedrijf ziet ketensamenwerking als een vereiste om aan een circulaire economie gestalte te geven. Bij Bag2Bag sluiten SABIC, Morssinkhof Rymoplast en Oerlemans Packaging met productiebedrijf Fardem Packaging samen de keten. Afvalstromen worden daarbij direct omgezet in hoge kwaliteitsproducten en krijgen daarmee een tweede leven in dezelfde toepassing.